Baby Spa

Een babyspa sessie bestaat uit hydrotherapie en een babymassage. Het hydrotherapiebad biedt door middel van een drijfring een unieke manier voor jouw baby om zich vrij en autonoom te kunnen bewegen. Deze drijfring voldoet aan alle veiligheidseisen. Het water is chloorvrij, verwarmd tot 35-36° en wordt na elke sessie ververst. Aangezien jouw baby vrij kan bewegen, wordt het gevoel van de baarmoeder nagebootst en worden de spieren verstevigd. Een sessie kan zo de ontwikkeling van de grove motoriek stimuleren, fysieke ongemakken zoals krampen en reflux verlichten en de doorbloeding stimuleren. De longcapaciteit kan vergroot worden omdat jouw baby door de tegendruk van het water leert om dieper te ademhalen.

De babymassage wordt getoond op een pop en jullie zullen deze uitvoeren bij jullie baby. Door deze aanrakingen zal bij jouw baby het gelukshormoon (oxytocine) worden vrijgemaakt waardoor de ouder-kind band en hechting wordt versterkt. Een veilige hechting is belangrijk voor een evenwichtig functioneren in het verdere leven. Tevens wordt het stresshormoon (cortisol) verlaagd wat resulteert in een betere spijsvertering en beter slaappatroon. 

Onze babyspa is geschikt voor baby’s van twee weken tot twaalf maanden. Opgelet: Het navelkorstje moet volledig zijn afgevallen en de navel moet droog zijn vooraleer jouw baby de eerste keer kan langskomen. We raden aan om tot de leeftijd van zes weken de eerste keer te kiezen voor enkel hydrotherapie. 

Het is belangrijk om tijdens de sessie voldoende contact te maken met jouw baby. Zowel fysieke aanrakingen als aanmoedigingen zullen jouw baby stimuleren om te bewegen en zullen de emotionele band tussen jou en jouw baby versterken. Als ouder leer je de taal van de baby, de lichaamstaal, te verstaan.  

Vanaf heden voorzien verschillende mutualiteiten een terugbetaling voor een babyspa sessie. Vraag dit zeker na bij uw mutualiteit en breng de formulieren gerust mee naar de sessie. 

Hebben jullie een tweeling of kom je graag met een vriendin? Er is de mogelijkheid om met twee baby’s op hetzelfde moment langs te komen. Kies bij het maken van een afspraak dan voor de optie ‘Bring a friend’ en geniet van een korting.

Hieronder worden de voordelen van een babyspa sessie kort opgesomd. Een babyspa sessie kan:

  • het slaappatroon bevorderen
  • fysieke ongemakken zoals krampen, constipatie en reflux verlichten
  • het zelfvertrouwen vergroten
  • de ontwikkeling van evenwicht en coördinatie stimuleren
  • bijdragen aan het gevoel van veiligheid en geborgenheid
  • de longcapaciteit vergroten
  • de spieren verstevigen en de motorische ontwikkeling stimuleren 
  • de band tussen ouder en kind versterken
  • de spijsvertering en doorbloeding stimuleren

Praktisch:

Een babyspa sessie duurt ongeveer 60 minuten. Er wordt gestart met de babymassage. Nadien kan uw baby genieten van 20 tot 25 minuten hydrotherapie afhankelijk van zijn/haar reactie. Wanneer jouw baby op regelmatige basis terugkomt, kan dit uitgebreid worden naar 30-40 minuten.

Het ideale moment om langs te komen, is na een goede dut en na een voeding. Hou ook rekening met het ritme van jouw baby. Wanneer jouw baby niet meer slaapt in de voormiddag, is het niet aangeraden om in de namiddag te komen. Een baby die moe is, raakt snel overprikkeld en zal niet genieten van alle voordelen die een sessie kan bieden. Het is aangeraden om jouw baby 30 minuten voor de sessie te voeden. Het hydrotherapiebad vraagt veel fysieke inspanning en jouw baby kan hier erg hongerig van worden. Indien dit om praktische redenen niet mogelijk is, is het natuurlijk ook mogelijk om maximum 15 minuten voor de sessie te arriveren en jouw baby hier te voeden.  

Wanneer u te laat arriveert zonder verwittigen, kan de sessie mogelijks worden ingekort.

Parkeren is mogelijk vlakbij in de straat en is gratis. Je mag ook parkeren op onze oprit links van het huis.

Je hoeft enkel een luier voor achteraf en een reserve voeding (indien flesvoeding) mee te brengen. Handdoeken, zwemluier en massageolie worden door ons voorzien. Wij maken enkel gebruik van parfumvrije biologische olie. Het is een verzorgende en verwarmende huidolie die bij elk huidtype mag gebruikt worden.

Tarieven

40
55
95
190

Sfeerfoto's