Blogbericht 1

Starten met een nieuwe zaak

Wat ga jij doen? Wat moet dat voorstellen? Hoe ben je daar opgekomen? Dit zijn een paar van de vele vragen die ik heb gekregen toen ik mijn plannen voor de babywellness uit de doeken deed. Ik heb van kinds af aan altijd al iets gehad met wellness. Ik heb er altijd van gedroomd om thuis mijn eigen wellness uit te baten. Toen ik via internet vernomen had dat dit nu ook bestond voor baby’s, ben ik meteen mee op de kar gesprongen.

Mijn twee passies, baby’s en wellness, kon ik eindelijk combineren. Het is natuurlijk niet allemaal zonder slag of stoot verlopen. Het uitschrijven van de plannen tot de effectieve opening heeft anderhalf jaar in beslag genomen. Er was een periode de ene tegenslag na de andere, maar het belangrijkste is dat we nooit de moed zijn verloren. Om die reden staan we nu waar we staan en zijn we fier op de zaak. Enkele tips die ik kan meegeven als je op het staat een zaak te starten:

  • Zoek eerst een boekhouder die je kan vertrouwen en die mee achter je plannen staat, zo kan je samen met hem een financieel plan uitschrijven, hij of zij zorgt ook voor alle administratieve verplichtingen
  • Indien je financiële hulp nodig hebt, ga je dan goed informeren wat de mogelijkheden zijn
  • Doe iets wat nieuw is, iets wat nog niet in overvloed beschikbaar is
  • Laat bij een tegenslag je hoofd niet hangen, het maakt jullie juist sterker
  • Zorg voor een duidelijk creatief logo
  • Maak op de juiste manier reclame