Delia Mara

Tijdens de doula opleiding realiseerde ik me dat het ook niet goed ging met mij. Ik bleek c-ptss te hebben ontwikkeld, nadat ik in enkele zware stormen heb moeten doorzwemmen. Ik zette alles op pauze en begon aan mijn helingsproces. Tijdens dit proces leerde ik de Griekse godin Artemis kennen, de godin van de jacht, maan en geboorte. Maar ze is ook de beschermgodin van alle vrouwen. Artemis werd geboren op het Griekse eiland Delos en had als bijnaam Delia. Waar Artemis voor staat, belichaamt de essentie van Delia Mara.

Net zoals de golven van de zee is ons leven niet altijd rustig en kalm. Sommige momenten kunnen voor altijd een diepe indruk nalaten op ons lichaam en onze ziel. De perinatale periode is zo een overweldigende en kwetsbare periode. Het is mijn missie zwangeren te begeleiden bij het versterken en onderhouden van hun gezondheid zich fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling, te luisteren naar hun zorgen, noden en behoeften, hen te helpen bij het maken van keuzes en te helpen bij het zorg dragen van zichzelf.

Ondertussen ben ik ook gestart met de opleiding tot perinataal counselor.

Hallo, ik ben Mara, een kind van de zee. Letterlijk, want ik werd geboren in Zuid-Italië en bracht mijn eerste levensjaren door op zee. Als baby werd ik gewiegd door de golven en bracht ik uren door in het water. Toen er tijdens mijn tienerjaren lessen zwangerschapszwemmen werden georganiseerd in het plaatselijk zwembad voelde ik me enorm geboeid de lessen vanuit mijn ooghoek volgen.

Door mijn sportieve natuur koos ik ervoor de bacheloropleiding ‘Sport en Bewegen’ te volgen. Reeds dat eerste jaar volgde ik een extra opleiding tot instructeur aquafitness en begon ik – na het behalen van mijn certificaat – meteen met het geven van lessen. Ondertussen ben ik afgestudeerd als beweegdeskundige en geef ik al meer dan 10 jaar lessen aquafitness, zwemmen, pilates, yoga, dans,.

Mijn interesse rond bewegen tijdens de zwangerschap werd tijdens mijn opleiding verder aangewakkerd en ik besloot als eindwerk een aquatisch beweegprogramma voor zwangeren uit te werken. De mentor die me begeleidde bij mijn eindwerk, een vroedman, bracht me in contact met het werkgebied van de doula. In september 2019 startte ik met de opleiding.