Self Rescue

Self rescue of zelfreddend zwemmen werd in 1966 opgericht door Dr. Harvey Barnett. Als badmeester met een passie voor waterveiligheid, was Barnett getuige van de tragische nasleep toen het kind van een buurman verdronk. Op dat moment zwoer hij al het mogelijke te doen om verdrinking te voorkomen. Zijn techniek is de basis van onze aanpak. Zelfreddend zwemmen is het vermogen van een kind om zelfstandig op zijn rug te rollen, te drijven en te ademen zonder in paniek te raken, totdat er hulp arriveert of totdat het een veilig punt kan bereiken. Deze levensreddende cursus is geen gewone zwemles, maar als een kind eenmaal leert om te rollen en te blijven drijven, te ontspannen en te ademen wanneer lucht nodig is, kan het echt zwemmen, angst overwinnen en de vreugde van water ervaren. Het gaat niet alleen om comfortabel zijn in het water, het gaat om kunnen zwemmen en overleven.

Geef jouw kind de competentie, het vertrouwen en de vaardigheden van waterveiligheid met onze zorgvuldig opgebouwde lessen. Baby’s van 9 maanden tot 6 jaar kunnen deze technieken leren, waardoor ze een leven lang plezier, vertrouwen en veiligheid in het water kunnen beleven. Het is ook bewezen dat deze techniek de ontwikkeling van een kind bevordert met een betere concentratie, verbeterde motoriek en een algehele positievere levenshouding.

Door vertrouwen, toewijding en moed leren wij jouw kind en uzelf hoe jullie uitdagingen in het leven kunnen aanpakken door angst te overwinnen. Water transmuteert energie en is daarom de perfecte plek om te werken met emoties die zich kunnen voordoen.

Praktisch:

Wat zal mijn kind leren?

  • ademcontrole onder water
  • op hun rug draaien met het gezicht uit het water als ze moeten ademen
  • ontspannen blijven drijven tot wanneer er hulp arriveert
  • zwemmen met hun gezicht in het water naar de ouder of veilige plek

De cursus bestaat uit 20 privélessen verdeeld over 10 dagen. Concreet komen jullie gedurende twee weken alle dagen zwemmen uitgezonderd het weekend. Jullie hebben twee lessen per dag (zwemmen – rusten – zwemmen). De prijs voor deze 20 privélessen bedraagt €895. Het is de snelste en veiligste weg om zelfstandig en vol vertrouwen in het water te zijn. Oudere kindjes leren tevens de beginselen van de zwemslagen.

Alle afspraken worden beheerd door Children of The Water. U kan zich bij interesse registreren via hun website. U mag uiteraard ook steeds vrijblijvend met ons of met hen contact opnemen.

Sfeerfoto's

Tarief

895