Wat is babyspa

Een babyspa sessie bestaat uit hydrotherapie en een babymassage. Het hydrotherapiebad biedt door middel van een drijfring een unieke manier voor uw baby om zich vrij en autonoom te kunnen bewegen. Deze drijfring voldoet aan alle veiligheidseisen. Het water is chloorvrij, verwarmd tot 35° en wordt na elke sessie ververst. Aangezien uw baby vrij kan bewegen, wordt het gevoel van de baarmoeder nagebootst en worden de spieren verstevigd. Een sessie kan zo de ontwikkeling van de grove motoriek stimuleren, fysieke ongemakken zoals krampen en reflux verlichten en de doorbloeding stimuleren. De longcapaciteit kan vergroot worden omdat uw baby door de tegendruk van het water leert om dieper te ademhalen.

De babymassage wordt getoond op een pop en mama of papa zal deze uitvoeren bij de baby. Door deze aanrakingen zal bij uw baby het gelukshormoon (oxytocine) worden vrijgemaakt waardoor de ouder-kind band en hechting wordt versterkt. Een veilige hechting is belangrijk voor een evenwichtig functioneren in het verdere leven. Tevens wordt het stresshormoon (cortisol) verlaagd wat resulteert in een betere spijsvertering en beter slaappatroon.  

Onze babyspa is geschikt voor baby's van twee weken tot zes maanden. Opgelet: Het navelkorstje moet volledig zijn afgevallen en de navel moet droog zijn vooraleer uw baby de eerste keer kan langskomen.

Het is belangrijk om tijdens de sessie voldoende contact te maken met uw baby. Zowel fysieke aanrakingen als aanmoedigingen zullen uw baby stimuleren om te bewegen en zullen de emotionele band tussen u en uw baby versterken. Als ouder leert u de taal van de baby, de lichaamstaal, te verstaan.   

Vanaf heden voorzien verschillende mutualiteiten een terugbetaling voor een babyspa sessie. Vraag dit zeker na bij uw mutualiteit en breng de formulieren gerust mee naar de sessie.